Vakmanschap

Laat zien wat jou uniek maakt.

Vervaardigd voor jou

We begonnen met de vorm. Bij het ontwerp hebben we gebruikgemaakt van nieuwe, traditioneel en met de hand vormgegeven materialen en ons laten inspireren door natuurlijke elementen en ambachtelijke technieken.


De metalen behuizing is gemaakt van prachtig geborsteld, geanodiseerd aluminium met schuin aflopende randen die voorzien zijn van verfijnd etswerk, waarbij dezelfde technieken zijn gebruikt als bij de vervaardiging van sieraden, zodat het toestel schittert in het licht. Het prachtige uiterlijk en gebruiksvriendelijk ontwerp van de OnePlus X zijn perfect in balans en het scherm is vervaardigd van verstevigd, krasbestendig glas dat zeer lang meegaat en geschikt is voor intensief dagelijks gebruik.

Met de OnePlus X tillen we de designstandaard voor smartphones naar een nieuw niveau van vakmanschap en ambachtelijke luxe. Met een simpele tik op het scherm komt een van ’s werelds beste smartphones tot leven, meteen klaar voor gebruik. Donker, rond geslepen glas aan beide zijden maken dit prachtige toestel een genot om vast te houden. Met zijn strakke vormgeving hebben we ervoor gezorgd dat je moeiteloos met één hand kunt typen en navigeren.


Available in limited edition Ceramic crafted from zirconia ceramic or black glass Onyx. Simply gorgeous, and exquisitely striking. The OnePlus X is as elegant as it is powerful.

Anders dan al het andere.

Het keramiekverhaal

Watch the video

Alles begint met het selecteren van het beste zirkonium, een edelmetaal dat afkomstig is uit Australië. Het 25 dagen durende proces dat nodig is om de OnePlus X Ceramic te vervaardigen, begint zodra het mineraal uit de natuurlijke vorm waarin het voorkomt geëxtraheerd is en vermalen wordt tot een poederachtig zand. Daarna wordt het zirkoniumzand op een losse mal gelegd en komt langzaam het perfecte canvas voor de OnePlus X tot stand.


Precisie is essentieel. Met een lasergestuurde procedure waarbij dezelfde techniek wordt gebruikt als bij het slijpen van edelstenen wordt de flinterdunne zirkonium behuizing perfect in vorm gebracht, met een uitsnede voor de cameralens. Het zirkonium is nu nog teer, dus elk onderdeel wordt met uiterste precisie gesneden.

Er is een ongelooflijk hoge temperatuur nodig om dit canvas te transformeren tot een vernuftig staaltje keramiek. Heel langzaam en voorzichtig wordt de zirkonium mal door de tunneloven geschoven. Net als aardewerk wordt het ruwe zirkonium gedurende 28 uur gebakken op een temperatuur van 1480 ºC en dit proces wordt diverse keren herhaald totdat het keramiek de allerhoogste kwaliteit heeft bereikt.


Na twee dagen afkoelen en rusten wordt de behuizing driemaal gepolijst voor een volledig egale en gladde afwerking. Het oppervlak, de randen en de details van het keramiek worden herhaaldelijk bewerkt voor een onvergelijkbare uitstraling.


Voordat het maakproces eindigt en het keramiek definitief in het metalen frame wordt gemonteerd, wordt het onderworpen aan de meest rigoureuze inspecties om ervoor te zorgen dat je niet de minste of geringste imperfectie voelt wanneer je het toestel in je hand houdt. Want wij vinden dat je alleen het allerbeste verdient.

Oogst bewondering.

Ontworpen om te stralen

De OnePlus X Ceramic is mooi, vanuit welke hoek je hem ook bekijkt, en combineert een verbazingwekkende vorm met een uiterst nauwkeurig vakmanschap.

Als je het toestel in je hand houdt, voelt het zo stevig aan als marmer, maar toch licht, door zijn fijne ontwerp. Met zijn iriserende zwarte afwerking en strakke, afgeronde hoeken die het licht weerkaatsen bij elke beweging, lijkt de gefacetteerde afwerking van de Ceramic net zo te fonkelen als een edelsteen.


Dankzij de hardheid van 8,5 H op de schaal van Mohs hoef je je geen zorgen meer te maken om krassen op je toestel. Elk exemplaar is met uiterste zorg vervaardigd en verstevigd.

Het duurt bijna een maand om ons meest schitterende toestel ooit te maken en er zal slechts een klein aantal van worden geproduceerd. Daarmee is de OnePlus X Ceramic echt een unieke smartphone.

Bepaal welke meldingen je ontvangt.

Alert Slider

Focus op wat echt belangrijk is. Onze unieke Alert Slider is een simpele en intuïtieve functie die je meer controle geeft over je toestel. Dankzij drie verschillende standen kun je ervoor kiezen om alle meldingen, alleen de belangrijke of geen meldingen te ontvangen, zonder je telefoon te unlocken.

De Alert Slider heeft een ruw oppervlak en uitstekende grip dat je volledige controle geeft over welke meldingen je wilt ontvangen, waar je ook bent. Zo kun je het geluid uitzetten zonder iets te hoeven missen.

Adembenemend veel detail.

Scherm

Dankzij het 5” Active Matrix OLED-scherm met een hoog contrast, ervaar je het beeld van de OnePlus X als helderder, scherper en indrukwekkender. Met licht achter elke pixel combineert het AMOLED-scherm een ongeëvenaard dynamisch bereik met mooi verzadigde en nauwkeurig benaderde kleuren, voor een fantastische weergave van grafische content. Elk touchscreen is individueel vervaardigd van laagjes verstevigd glas. Het is flinterdun, ziet er prachtig uit en is krasbestendig.

Met een ideale resolutie van 440 PPI levert het scherm van de OnePlus X een beeldkwaliteit op die qua scherpte vergelijkbaar is met wat het menselijk oog kan waarnemen, en dat zonder in te leveren op de prestaties van de batterij. Dankzij onze nieuwe Ambient Display functie, die optimaal gebruikmaakt van de energiebesparende AMOLED-technologie, kan je telefoon wakker worden uit de slaapstand om te laten weten dat je een belangrijk bericht hebt gekregen. Het scherm is echt een lust voor het oog, hoe je het ook bekijkt, en net zo geweldig als de geavanceerde technologie aan de binnenkant.

Laat jouw eigen stijl zien.

Accessoires

Verander het uiterlijk van je toestel en kies uit vijf verschillende beschermhoezen met reliëf. Of je nu gaat voor de wereldberoemde Nan Bamboo of de Moroccan Black Apricot Wood, bescherm je OnePlus X met een hoesje van een compleet ander materiaal. Onderscheid je met een eigen stijl.


Link naar de sectie Accessoires